NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

Over ons

AmsterdamGold is Nederlands grootste edelmetaalspecialist en in het bezit van een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). AmsterdamGold is opgericht door Willem Middelkoop.

In het menu hiernaast kunt u lezen over de geschiedenis  en de unieke kwaliteiten van AmsterdamGold. Een routebeschrijvingen naar ons kantoor en bankgegevens vindt u onder contact.

De missie van AmsterdamGold :

AmsterdamGold is marktleider in Nederland wat betreft hoogwaardig goud, zilver en platina. AmsterdamGold is in 2008 opgericht met het doel aankopen van fysiek edelmetaal voor beleggers en spaarders eenvoudig en toegankelijk te maken. De toegang tot de goudmarkt die door banken in de afgelopen decennia was afgesloten, is door AmsterdamGold heropend. De sterk gegroeide omzet bewijst niet alleen het belang van een toegankelijke markt, maar ook de kwaliteit van AmsterdamGold.

In de toekomst zal AmsterdamGold blijven streven naar vergroting  van financiële autonomie van particuliere investeerders. Met de opkomst van crypto-valuta zoals Bitcoin en Ethereum wordt steeds duidelijker dat mensen financiële onafhankelijkheid wensen, onafhankelijkheid van overheden die geld kunnen drukken in letterlijke of girale zin van het woord. AmsterdamGold zal altijd voorvechter blijven van financiële vrijheid of het nou komt in de vorm van een baar of een bit.

Haar goede naam en prominente positie heeft AmsterdamGold vooral te danken aan de onberispelijke kwaliteit van het aanbod in combinatie met de professionaliteit van de organisatie. De handel in edelmetaal vraagt om betrouwbare en discrete dienstverlening, iets dat AmsterdamGold als geen ander begrijpt. Het is daarom onze missie om met betrouwbare dienstverlening en innovatieve oplossingen iedereen toegang te bieden tot de financiële bescherming die fysiek edelmetaal biedt.

AmsterdamGold solide en betrouwbaar:

Het belangrijkste bewijs van de professionaliteit van AmsterdamGold is de ervaring die u heeft als u met ons zaken doet. Dit wordt bevestigd door de AFM, het accountantskantoor Ernst & Young en de London Bullion Market Association.

Professionele organisatie

AFM vergunning

AmsterdamGold heeft een vergunning van Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wij zijn daar erg trots op. Het verkrijgen van een dergelijke vergunning betekent dat de dienstverlening van AmsterdamGold aan een breed scala van zware eisen moet voldoen. Met name op het gebied van een transparante bedrijfsvoering zijn de eisen van de AFM hoog. De manier waarop wij zaken doen is opgenomen in controleerbare procedureomschrijvingen waarvan wij niet afwijken. Dat is waar de AFM namens u op toeziet.

Toezicht Ernst & Young

Niet alleen onze boekhouding wordt gecontroleerd door de accountants van Ernst & Young. Wij laten ook onze online veiligheid periodiek doorlichten door de IT specialisten van Ernst & Young. Online veiligheid heeft onze continue aandacht en zorg, hierdoor kunnen wij op het hoogste niveau bescherming van uw gegevens en de veiligheid van transacties bieden.

Volledig verzekerd

Alle risico’s die van toepassing zijn bij de aan- en verkoop, het transport en de opslag van goud en zilver worden volledig verzekerd door de AmsterdamGold. Deze volledige dekking bereiken wij door samenwerking met een aantal van de grootste verzekeraars ter wereld. Wij worden hierin bijgestaan door een gespecialiseerde intermediair op het gebied van de verzekeringen van waardevolle goederen.

Edelmetaal van de hoogste kwaliteit

LBMA keurmerk

AmsterdamGold is een uiterst betrouwbare aanbieder van fysieke edelmetalen en levert enkel producten van de hoogste kwaliteit. Onze goud en zilverbaren zijn van wereldwijd geaccrediteerde leveranciers. Deze accreditatie wordt gedaan door de London Bullion Market Association (LBMA). Dat is de belangrijkste brancheorganisatie voor edelmetaalproducenten die sinds 14 december 1987 de kwaliteit van goud- en zilverbaren waarborgt. Baren van LBMA gecertificeerde smelter genieten de zogeheten Good Delivery Status, deze status garandeert de zuiverheid en wereldwijde verhandelbaarheid.

 

Internationaal erkende munthuizen

Ook voor gouden en zilveren beleggingsmunten werkt AmsterdamGold uitsluiten met gerenommeerde en internationaal erkende munthuizen zoals The Perth Mint, de Oostenrijkse Munt (Munze Osterreich) en The Canadian Mint. Door nieuwe munten in de originele verpakking te verhandelen garanderen wij de herkomst bij dergelijke onberispelijke organisaties. Dat wij volledig instaan voor de kwaliteit van de munten bewijst de AmsterdamGold terugkoopgarantie. Wij kopen de door ons geleverde munten en baren altijd terug voor minimaal 98% van de geldende goud- of zilverprijs (spotprijs).