NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

Dertig zilverlingen

17 apr 2019

Zoals een kleine tweeduizend jaar geleden de grondlegger van het christendom voor dertig zilverlingen werd verraden door Judas, was het nu de beurt aan de regering van Ecuador. Na een lening van het IMF ter waarde van $4,2 miljard dollar en een lening van 6 miljard van de Wereldbank en andere instituten te hebben afgesloten liet het Julian Assange uit de ambassade in London verwijderen. Niet dat ik hierbij de oprichter van Wikileaks wil vergelijken met Jezus Iskariot, maar blijkbaar is de prijs van verraad in die tijd gestegen van ongeveer 1 pond zilver naar 10,2 miljard dollar. Dat het met Judas niet goed is afgelopen moge bekend zijn, maar te betwijfelen valt of de huidige machthebber van Ecuador hetzelfde lot beschoren zal zijn. De door de VS gesteunde president heeft immers net een witwas schandaal wat gepubliceerd is door hetzelfde Wikileaks overleefd. Voor een kort overzicht van de aanklachten tegen Assange, en hoe de oorspronkelijke Zweedse aanklacht verdween; klik hier.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/TAugustus.jpg

denaurius of zilverling

Rol van de media

In deze zaak rond de Australische klokkenluider Assange vallen naast de persoonlijke tragiek van deze man en zijn gezin een aantal aspecten op die mijn inziens voor elke burger van belang zijn. Het eerste is de rol van tv en kranten hierin. De bron waaruit wij Westerlingen onze informatie halen en waaruit wij een beeld vormen van de wereld om ons heen blinkt uit in een oppervlakkige en nauwelijks betrokken houding ten opzichte van Assange en hetgeen hij wilde bewerkstelligen. Ofwel; blijkbaar is de Westerse pers grotendeels onder controle van diegenen die belang hebben bij het verdonkeremanen van de waarheid en het voorspiegelen van een gewenste werkelijkheid. Doet dit gegeven bij u als geïnteresseerde in edelmetaal al een lichtje branden, als u de vrijwel slaafse berichtgeving van de zogenaamde vrije pers over ons monetaire bestel en haar gevolgen in gedachten neemt? Voor een kort inzicht in de Westerse verslaggeving over Assange’s zaak; klik hier. En voor een fraai voorbeeld van manipulatieve berichtgeving, waarbij de kop niet tussen haakjes staat: klik hier.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/assa.jpg?itok=gL5e00lz

Rol van Westerse leiders

En wat te denken van onze Westerse leiders, welke zogenaamd opkomen voor de vrije Westerse democratische samenleving maar blijkbaar in hun stilzwijgen over deze zaak andere belangen behartigen dan die van de vrijheid en democratie? En het argument dat men zich niet wil inlaten met hetgeen zich in andere rechtsstaten afspeelt is natuurlijk de grootste flauwekul, omdat de vreselijkste zaken in de wereldgeschiedenis zich allemaal hebben afgespeeld onder leiding van en in het belang van overheden. Geen stem is hierin ook een stem, en namelijk een goedkeurende stem. Zoals door Trump, welke in 2016 nog pal achter Wikileaks stond, maar nu verklaarde “I know nothing of Wikileaks; it is not my thing”. Kortom, van de leiders/ politiek hoeft u als burger als het werkelijk spannend wordt geen enkele steun te verwachten. Dat geldt in het geval van Assange, dat geldt in het geval van het al jaren lopende koopkrachtsverlies van de Westerse burgers en dat zal ook gaan gelden als ons geldsysteem in elkaar gaat vallen en de Westerse burger berooid achter blijft.

Rol van internet-bedrijven

En als laatste de rol van de vullers van het internet, waar bijvoorbeeld Facebook de dag van de arrestatie van Assange de goedbezochte site van de vorige president van Ecuador welke Assange ondersteund heeft van het web heeft gehaald. Een actueel voorbeeld, maar onderdeel van een ellenlange lijst waaronder Google’s manipulatie in zoekresultaten  waaruit blijkt dat het aanbod wat u als internetgebruiker voorgeschoteld krijgt steeds meer wordt bepaald door de grootse firma’s in deze sector, welke sterke banden hebben met de heersende machten.

Het zijn de tv, kranten, leiders en internetbedrijven die de bevolking van de Westerse landen mis-informeren.  De arrestatie van Julian Assange is hierbij bedoeld om een boodschap uit te zenden naar alle burgers en journalisten: wees stil, gedraag je, sluit aan in de lijn, of je betaalt hiervoor een hoge prijs. Waar in 1971 de Amerikaanse pers in de persoon van Daniel Ellsberg nog werd geprezen voor haar onderzoeksjournalistiek rond  de oorlog in Vietnam  liggen de zaken er nu geheel anders voor. De Wikileaks reportage waarin in Irak burgers en journalisten vermoord worden door de Amerikaanse luchtmacht wordt door de pers zo goed als doodgezwegen. Een teken van een Westerse macht aan het einde van haar levensloop, waar iedere alternatieve berichtgeving hardhandig de kop wordt ingedrukt. Zo verklaarden Theresa May, Jeremy Hunt van de VS en de minister van binnenlandse zaken van Engeland op dezelfde dag dat “niemand boven de wet staat’, waarbij deze vooraf afgesproken verklaring eigenlijk zegt dat niemand veilig is voor de wet.

Tot slot

Bovenbeschreven gebeurtenissen geven wellicht ook een inkijkje wat onze maatschappij staat te wachten bij de onvermijdelijke ineenstorting van ons monetaire stelsel. Een heersende macht die beseft dat haar dagen geteld zijn zal hard om zich heen gaan slaan, teneinde elk verzet tegen de gang van zaken te breken. Wij zijn gewaarschuwd.

 

door: De Nieuwsbriefredactie
De artikelen in de AmsterdamGold nieuwsbrief vormen een weerspiegeling van de opinie van de auteur en niet van AmsterdamGold.com BV. Deze artikelen zijn bedoeld om u te helpen een mening te vormen over de edelmetaalmarkt en constitueren geen advies. De inhoud is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar AmsterdamGold accepteert geen verantwoordelijkheid voor eventuele onjuistheden. Alleen u kan beslissen wat de juiste manier is om uw vermogen te beheren. Als u besluit te handelen op basis van de inhoud van de AmsterdamGold nieuwsbrief dient u elders de betreffende inhoud te verifiëren. De auteur van dit artikel bezit een long positie in fysiek goud