NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

AmsterdamGold in top tien Nederlandse webwinkels

28 sep 2012

Met trots meldt AmsterdamGold de 9e plek te hebben bemachtigd in de Twinkle Top 100 van Nederlands grootste webwinkels. Dat AmsterdamGold de grootste stijger was in de Top 100 toont de enorme toename van belangstelling in fysiek edelmetaal; AmsterdamGold kwam van de 62e plaats. AmsterdamGold laat de welbekende maaltijdbezorger Thuisbezogd.nl en postorderbedrijven Neckerman en Zalando achter zich. Dat goud de laatste jaren in trek was bij de Nederlandse consument is al een tijdje bekend, maar dat een edelmetaalspecialist in de top 10 van Nederlands grootste webwinkels staat is toch opvallend. Bij de samenstelling van deze Top 100 zijn Nederlandse webwinkels beoordeeld aan de hand omzet in Nederland over 2011. AmsterdamGold is zich overigens bewust dat een goudbaar voor meer over de digitale toonbank gaat dan een pizza margarita.

Het in 2008 door Willem Middelkoop opgerichte bedrijf is inmiddels in handen van het beursgenoteerde bedrijf Value8. Met een omzet op internet van bijna honderd miljoen euro volgt het bedrijf bekende namen als H&M en HEMA op de voet. De Nederlandse consument heeft blijkbaar niet alleen behoefte aan het verkopen van goud in tijden van crisis, maar ook voor de aanschaf ervan is een groeiende belangstelling. In het straatbeeld zijn goudinkopers inmiddels een bekende verschijning, maar daar blijft het gelukkig niet bij. Dat consumenten interesse hebben in het kopen van edelmetaal om hun vermogen veilig te stellen wordt duidelijk door de hoge notering van deze discrete edelmetaalgigant. Naast trots over deze prominente plek op de edelmetaalmarkt beschouwt AmsterdamGold het als een verantwoordelijkheid.

Als marktleider, bekendste aanbieder van fysiek goud en nu ook de op acht na grootste webwinkel in Nederland is het steeds duidelijker dat AmsterdamGold een leidersrol op de edelmetaalmarkt heeft te vervullen. Investeringen in een professionele serviceverlening, transparantie en een divers aanbod spelen daarbij een belangrijke rol. Het groeiend aantal aanbieders en afnemers van goud leidt tot innovatie, maar ook tot risico’s. ‘Wij zouden het betreuren als in het rijk geschakeerd edelmetaallandschap partijen door onkunde of slechte intenties het vertrouwen van de consument zouden schaden.’ AmsterdamGold zou andere edelmetaal aanbieders graag verwelkomen in de top honderd zolang ze bijdragen aan een goed en betrouwbaar klimaat op de edelmetaalmarkt. ‘Wij vertrouwen erop blijvend de norm voor goud, zilver en platina verkoop te kunnen stellen.’